Fazole s bílým jogurtem
(Jarmila Madžuková:"Pokrmy z luštěnin a obilovin, str. 18, Zemědělské nakladatelství "Brázda", 1993)
Suroviny:400 g fazolí40 g tuku1/2 lžičky mleté sladké papriky100 ml bílého jogurtu1 stroužek česnekupažitkasůltuk na vymazání misky
Příloha: chléb a zeleninový salát
Postup přípravy:Přebrané a proprané fazole předem namočíme a uvaříme doměkka.Na rozehřátý tuk nasypeme mletou papriku, scezené fazole a promícháme.Bílý jogurt smícháme s česnekem utřeným se solí a jemně nasekanou pažitkou.Fazole vložíme do zapékací misky, nebo pekáčku vymazaného tukem.Zalijeme ochuceným jogurtem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.Podáváme s chlebem a salátem z čerstvé zeleniny.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME