Fazole s bílým jogurtem
(Jarmila Madžuková:"Pokrmy z luštěnin a obilovin, str. 18, Zemědělské nakladatelství "Brázda", 1993)

Suroviny:
  • 400 g fazolí
  • 40 g tuku
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka
  • sůl
  • tuk na vymazání misky
    Příloha: chléb a zeleninový salát

    Postup přípravy:
  • Přebrané a proprané fazole předem namočíme a uvaříme doměkka.
  • Na rozehřátý tuk nasypeme mletou papriku, scezené fazole a promícháme.
  • Bílý jogurt smícháme s česnekem utřeným se solí a jemně nasekanou pažitkou.
  • Fazole vložíme do zapékací misky, nebo pekáčku vymazaného tukem.
  • Zalijeme ochuceným jogurtem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • Podáváme s chlebem a salátem z čerstvé zeleniny.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]