Fazolový hrnec po řecku
(Jaroslav Zahálka: "Balkánská kuchyně", str. 167. Merkur Praha 1981, řecká kuchyně)
Suroviny:
200 g bílých fazolí600 g cibule200 g oleje1/2 litru vodysůlšpetka mletého pepřešpetka mleté sladké papriky
Příloha: chléb
Postup přípravy:Přebrané fazole zalijeme studenou vodou tak, aby byly úplně potopené a necháme je přes noc nabobtnat. Druhý den je uvaříme do měkka a vodu z nich slijeme do nádoby.Na oleji usmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme sůl, mletý pepř a papriku.Do vymazané ohnivzdorné misky klademe střídavě vrstvu fazolí a usmažené cibule (horní vrstva jsou vždy fazole). Povrch pokapeme zbývajícím olejem, dolijeme vodou z fazolí.Zapečeme ve středně vyhřáté troubě 2 minut.Podáváme v misce, ve které jsme fazole zapékali.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME