Fazolové kari
(MF Dnes, příloha "Víkend", Indická restaurace v Praze, podle šéfkuchaře Jindřicha Mengera, indická kuchyně)

Suroviny:
  • 175 g červených fazolí
  • 30 g másla
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • 175 g žampiónů
  • 30 g hladké mouky
  • 1 lžíce kari
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 60 g rozinek
  • 60 g strouhaného kokosu
  • vejce


  • Postup přípravy:
  • Den předem namočíme červené fazole.
  • Druhý den asi tak hodinu a půl před podáváním jídla se pustíme do vaření.
  • Ve velké hlubší pánvi přelijeme osušené fazole studenou vodou a čtvrthodiny necháme vařit.
  • Pak ztlumíme oheň a pokračujeme ještě hodinu. Fazole musí být měkké, ale musí držet při sobě - nerozvařené.
  • Fazole přecedíme a tekutinu uchováme zvlášť.
  • V pánvi rozpustíme máslo a na něm opražíme cibuli nakrájenou na kroužky.
  • Přidáme nastrouhané oloupané jablko a nakrájené žampiony a vaříme 2 - 3 minuty.
  • Pozor! Teď přijde zásadní okamžik: přisypeme 30 g hladké mouky a hlavně přidáme polévkovou lžíci svého oblíbeného resp. vlastního curry. Mícháme a ještě několik minut necháme vařit.
  • Podáváme.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]