Fazolové kari
(MF Dnes, příloha "Víkend", Indická restaurace v Praze, podle šéfkuchaře Jindřicha Mengera, indická kuchyně)
Suroviny:175 g červených fazolí30 g másla1 cibule1 jablko175 g žampiónů30 g hladké mouky1 lžíce kari1 lžíce citrónové šťávy60 g rozinek60 g strouhaného kokosuvejce
Postup přípravy:Den předem namočíme červené fazole.Druhý den asi tak hodinu a půl před podáváním jídla se pustíme do vaření.Ve velké hlubší pánvi přelijeme osušené fazole studenou vodou a čtvrthodiny necháme vařit.Pak ztlumíme oheň a pokračujeme ještě hodinu. Fazole musí být měkké, ale musí držet při sobě - nerozvařené.Fazole přecedíme a tekutinu uchováme zvlášť.V pánvi rozpustíme máslo a na něm opražíme cibuli nakrájenou na kroužky.Přidáme nastrouhané oloupané jablko a nakrájené žampiony a vaříme 2 - 3 minuty.Pozor! Teď přijde zásadní okamžik: přisypeme 30 g hladké mouky a hlavně přidáme polévkovou lžíci svého oblíbeného resp. vlastního curry. Mícháme a ještě několik minut necháme vařit.Podáváme.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME