Čočka na paprice
(Jarmila Madžuková: "Pokrmy z luštěnin a obilovin, str. 15, Zemědělské nakladatelství Brázda, 1993, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 300 g čočky
  • 50 g tuku
  • 1 lžička mleté papriky
  • kostka masoxu
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl
  • 200 g měkkého salámu
  • 1 cibule

  • Příloha: chléb a zelenina

    Postup přípravy:
  • Čočku, přebereme, propláchneme a namočíme do vody.
  • Vodu slijeme a v jiné vodě ji společně s kouskem masoxu uvaříme téměř doměkka.
  • Na části tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, odstavíme z plamene a vmícháme mletou papriku.
  • K tomuto základu přidáme okapanou čočku, ochutíme česnekem utřeným se solí a ještě krátce povaříme.
  • Hotový pokrm obložíme na tuku opečenou uzeninou a podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]