Čočka na paprice
(Jarmila Madžuková: "Pokrmy z luštěnin a obilovin, str. 15, Zemědělské nakladatelství Brázda, 1993, česká kuchyně)
Suroviny:300 g čočky50 g tuku1 lžička mleté paprikykostka masoxu1-2 stroužky česnekusůl200 g měkkého salámu1 cibule
Příloha: chléb a zelenina
Postup přípravy:Čočku, přebereme, propláchneme a namočíme do vody.Vodu slijeme a v jiné vodě ji společně s kouskem masoxu uvaříme téměř doměkka.Na části tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, odstavíme z plamene a vmícháme mletou papriku.K tomuto základu přidáme okapanou čočku, ochutíme česnekem utřeným se solí a ještě krátce povaříme.Hotový pokrm obložíme na tuku opečenou uzeninou a podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME