Jahodový koktejl dle Mary Berry - americký ledový pohár
(Ze Zlaté knihy Mary Berry: Dezerty a cukroví, americké ledové poháry str. 228, Slovart Praha, 2001)
Suroviny pro 5 - 6 porcí:
  • 300 ml mléka
  • 300 g nakrájených částečně zmrazených jahod
  • 600 ml jahodové zmrzliny
  • 450 ml vychlazené sodovky nebo jahodové limonády
    Postup přípravy:
  • V mixéru rozmixujeme dohladka mléko s jahodami.
  • Rozmixovanou jahodovou kapalinu vlijeme do vysokých sklenic (do každé asi 100 ml).
  • Přidáme naběračku jahodové zmrzliny a do každé sklenice, pomalu přiléváme vychlazenou sodovku nebo limonádu až k okraji.
  • Dbáme, aby na povrchu jahodového koktejlu plaval kopeček zmrzliny.
  • Podáváme ihned, studené.

    Jahodový jogurtový koktejl
    (Oldřich Dufek: Zelenina a ovoce v kuchyni, str.117, Svépomoc Praha,1989)
    Suroviny:
  • 2 šálky bílého jogurtu
  • 3 šálky mléka
  • 4 porce polárkového dortu
  • 300 g jahod
  • 2 lžíce cukru
    Postup přípravy:
  • Vychlazené mlékoa jogurt vložíme do mixéru a rozšleháme.
  • Pototm přidáme polárkový dort, na kousky pokrájené jahody, cukr a ušleháme pěnivý nápoj.
  • Ihned podáváme nejlépe v předem vychlazených vysokých sklenicích. ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]