Mléko mexické chůvy
(Roman Hadrbolec: Magazín KOKTEJL-extra, ročník I., str. 18, Praha 2006)
Mléko mexické chůvy - upravil podle dostupnosti potřebných surovin u nás kuchař Roman Hadrbolec. Autor vařil i filmovým hvězdám jako je Paul Newman, Jack Nicolson nebo Cher. Své kuchařské zkušenosti získal na zaoceánských lodích a řadě nejlepších hotelů a restaurací. Tento mexický nápoj mu ukázala jedna chůva z Mexika, kde ho podávají dětem zejména ráno nebo k odpolední svačině. Může být podávaný teplý i studený.
Suroviny pro 2 porce:
  • 500 ml mléka
  • 6 lžíc slazeného kondenzovaného mléka
  • 4 ks semen kardamomu vyjmutých z tobolek
  • 2 ks hřebíčku
  • 1 bobkový list
  • špetka muškátového oříšku

  • Postup přípravy:
  • V hrnci uvedeme do varu směs mléka, kondenzovaného mléka, semena kardamomu, hřebíčky, bobkový list a mletý muškátový oříšek.
  • Směs povaříme asi 5-10 minut na mírném ohni.
  • Vyjmeme kardamom, bobkový list, hřebíček a ihned podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]