Mléko mexické chůvy
(Roman Hadrbolec: Magazín KOKTEJL-extra, ročník I., str. 18, Praha 2006) Mléko mexické chůvy - upravil podle dostupnosti potřebných surovin u nás kuchař Roman Hadrbolec. Autor vařil i filmovým hvězdám jako je Paul Newman, Jack Nicolson nebo Cher. Své kuchařské zkušenosti získal na zaoceánských lodích a řadě nejlepších hotelů a restaurací. Tento mexický nápoj mu ukázala jedna chůva z Mexika, kde ho podávají dětem zejména ráno nebo k odpolední svačině. Může být podávaný teplý i studený.
Suroviny pro 2 porce:500 ml mléka6 lžíc slazeného kondenzovaného mléka4 ks semen kardamomu vyjmutých z tobolek2 ks hřebíčku1 bobkový listšpetka muškátového oříšku
Postup přípravy:V hrnci uvedeme do varu směs mléka, kondenzovaného mléka, semena kardamomu, hřebíčky, bobkový list a mletý muškátový oříšek.Směs povaříme asi 5-10 minut na mírném ohni.Vyjmeme kardamom, bobkový list, hřebíček a ihned podáváme.
ZPĚT do kapitoly
HOME