Okurkový koktejl
(Alice Pinková: "Receptář ve znamení zvěrokruhu", str 208, Práce Praha 1989)
Suroviny:2 salátové okurky2 stroužky česnekusůl a čerstvě mletý pepř podle chutišťáva z jednoho citrónu2 jogurty bílé2 lžíce nasekaného kopru
Postup přípravy:Okurky omyjeme, oloupáme a část slupky ponecháme stranou.Okurky po délce rozpůlíme a lžící zbavíme semen.Z jedné okurky nakrájíme půl centimetrové plátky a druhou rozmixujeme.Okurkové pyré z mixeru ochutíme česnekem, solí a pepřem, citrónovou šťávou a přímícháme jogurty.Dochutíme rozsekaným koprem.Krém podáváme vychlazený v širších sklenicích na sekt, ozdobený plátky okurky a na nudličky nakrájenou zelenou slupkou.
ZPĚT do kapitoly
HOME