Okurkový koktejl
(Alice Pinková: "Receptář ve znamení zvěrokruhu", str 208, Práce Praha 1989)
Suroviny:
  • 2 salátové okurky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 2 jogurty bílé
  • 2 lžíce nasekaného kopru

    Postup přípravy:
  • Okurky omyjeme, oloupáme a část slupky ponecháme stranou.
  • Okurky po délce rozpůlíme a lžící zbavíme semen.
  • Z jedné okurky nakrájíme půl centimetrové plátky a druhou rozmixujeme.
  • Okurkové pyré z mixeru ochutíme česnekem, solí a pepřem, citrónovou šťávou a přímícháme jogurty.
  • Dochutíme rozsekaným koprem.
  • Krém podáváme vychlazený v širších sklenicích na sekt, ozdobený plátky okurky a na nudličky nakrájenou zelenou slupkou.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]