Kuře plněné sýrem a lískovými oříšky
(Recept z kalendáře na rok 2008)

Suroviny:
  • 1 kuře
  • 50 g másla na polití
    Na nádivku:
  • 2 žemle
  • 100 ml mléka
  • 100 g smetanového sýra
  • 100 g sýru niva
  • 100 g lískových oříšků
  • 1 vejce
  • mletý bílý pepř
  • 1 lžíce paprikové pasty (např. Ajvar)
    Příloha:vařené brambory nebo kaše se zvlášť upečenou nádivkou

    Postup přípravy:
  • Očištěné vykuchané celé kuře omyjeme a ze všech stran posolíme.
  • Připravenou nádivkou vyplníme vnitřní dutinu kuřete, kuře zašijeme a vložíme do pekáče.
  • Povrch kuřete polijeme rozpuštěným máslem, přikryjeme např. alobalem.
  • Ve vyhřáté troubě na 180°C pečeme asi 50 minut.
  • Pak naditého ptáka odkryjeme, přidáme do pekáče vedle něho zbylou náplň a pečeme dočervena.
  • Podáváme s brambory na různý způsob a se zbytkem zvlášť upečené nádivky.
    Příprava nádivky:
  • Žemle nakrájíme na kostky, zalijeme vlažným mlékem a necháme nabobtnat.
  • K žemlím přidáme pokrájený smetanový sýr, postrouhanou nivu, pomleté lískové oříšky, rozšlehané vejce.
  • Ochutíme pepřem, paprikovou pastou a vše promícháme.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]