Jogurtové kuřecí řízky
(Recept z časopisu "Apetit" dle čtenářky Marcely Krombholzové, str. 79, duben 2007)Kuřecí řízky - usmažené z naklepaných prsíček jsou v tomto receptu nejdříve naloženy do ochuceného jogurtu a to nejméně na jeden den. Pak jsou přímo obaleny ve strouhance se sezamovými semínky a usmaženy na oleji dozlatova. Jsou velmi křehké. Po usmažení nesmí být při nakrojení růžové, ale jen křupavé a šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce:4 kuřecí prsasůl a pepřvelký bílý smetanový jogurt (500 g)1 vejcemuškátový květ, případně další bylinky nebo česnek, grilovací koření, kari aj.strouhanka smíchaná se sezamovým semínkemolej nebo tuk na smažení
Postup přípravy:Kuřecí řízky z prsíček osolíme a opepříme.Na marinádu smícháme jogurt s vejcem, špetkou soli, muškátovým květem, případně jiným kořením a bylinkami.Řízky naložíme do jogurtové marinády, dáme do uzaviratelné misky a necháme v lednici nejméně jeden den, lépe však dva dny.Vyndáme řízky z marinády, jogurt neotíráme, ale hned je obalíme ve strouhance smíchané se sezamovými semínky.Velmi opatrně křehounké řízky usmažíme v dvoucentimetrové vrstvě oleje za dobu asi šesti až sedmi minut po každé straně.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME