Smažená kuřecí prsíčka v hořčičném obalu - Chicken In A Mustard Coat
(Recept ze stránek videojugBETA, do DDK zařazeno v září 2007)
Kuře v hořčičném obalu - je vlastně pikantní řízek z kuřecích prsíček, usmažený v trojobalu, jehož první vrstvu tvoří směs rozšlehaných žloutků se smetanou a třemi druhy hořčice. Do strouhanky jsou vmíchána jemně nasekaná směs čerstvých bylinek.
Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 menší kuřecí prsíčka, bez kůže
  • 1 lžíce hořčice dijónské
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce anglické hořčice
  • 2 vaječné žloutky
  • 4 lžíce smetany
  • 150 g čerstvé strouhanky
  • 1 lžíce směsi zelených bylinek (kopr, rozmarýn, thymián), nasekané najemno
  • 4 lžíce rostlinného oleje na smažení
  • mletý černý pepř a sůl, podle chuti


  • Postup přípravy:
  • Nejprve nastavíme troubu na teplotu 200° C a zapneme, aby se včas předehřála.
  • V menší misce důkladně rozšleháme tři druhy hořčice se žloutky a smetanou; necháme stranou.
  • Smícháme najemno nasekané bylinky se strouhankou; několik bylinek si odložíme stranou k ozdobení hotového pokrmu. Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme podle chuti.
  • Prsíčka položíme na tác a lehce poprášíme moukou, pak každý kousek namočíme do hořčičné směsi, tak aby byly směsí zcela pokryty, nakonec ještě obalíme ve strouhance a dbáme, aby byly zcela strouhankou pokryty.(Poznámka: dělame to úplně stejně jako bychom dělali řízky).
  • Na pánev nalijeme olej a postavíme na střední plamen, obalená prsíčka smažíme na každé straně 2 minuty, až se zbarví dozlatova.
  • Pánev s kuřecími řízky vložíme do předehřáté trouby na pět minut a po pěti minutách je obrátíme a pečeme ještě dalších pět minut nebo až je maso propečené.
  • Hotové kousky z pánve vyjmememe a položíme k odsátí nadbytečného tuku na papírový ubrousek. (Poznámka: pokud nechceme nebo nemůžeme řízky péci v troubě , můžeme je usmažit jen na pánvi, ale musíme použít jen střední plamen a smažit zvolna delší dobu.
  • Usmažená kuřecí prsíčka položíme na talíř, posypeme nasekanými bylinkami, které jsme si pro tuto příležitost uchovali.
  • K pokrmu podáváme zeleninový salát, brambory nebo můžeme i těstoviny.

    Instrukční VIDEO:
  • How To Make Chicken In A Mustard Coat - instruktážní video ze stránky videojugBETA

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]