Grilovaná kuřecí prsíčka v salátové košilce - Barbecued Chicken Lettuce Wraps
(Recept ze stránek videojugBETA, do DDK zařazeno v srpnu 2007, středomořská kuchyně)Grilovaná prsíčka v salátové košilce - jsou lákavým párty-pokrmem, nebo zajímavým předkrmem, lákavou chuťovkou či zajímavým vedlejším jídlem i při různých jiných příležitostech. Tímto způsobem můžeme upravit různé ryby nebo jiná masa či rozmanitou zeleninu.
Suroviny pro 2 osoby:4 listy hlávkového salátu (lociky), nebo jiného podajného salátu1 mrkev, nakrájená na dlouhé tenké proužkyněkolik lístků mátyněkolik listů bazalkyněkolik ratolestí zeleného koriandruněkolik dlouhých výhonků jarní cibulky1 kuřecí prsíčka, rozříznutá na dva tenké díly
Na glazé (polevu):8 lžíc sójové omáčky6 lžíc pomerančové šťávy2 stroužky česneku, nasekané3 lžíce hnědého cukru
Postup přípravy:
Příprava glazéV pánvi postavené na mírný oheň smícháme sójovou omáčku, pomerančovou šťávu, nasekaný česnek a hnědý cukr.Uvedeme kapalinu do varu a objem zredukujeme na polovinu původního během asi pěti minut, pak sejmeme pánev z ohně a dáme stranou.
Povaření cibulkové natěNaplníme kastrol do poloviny vodou a vodu uvedem k varu.Do vařící vody vložíme natě cibulek a za mírného míchání je povaříme asi jenom minutu (blanžírujeme). Pak je vyjmeme a ponoříme do ledové vody asi po dvaceti vteřinách je vyjmeme na sítko.Tímto postupem nať cibulek změkne a my ji budeme moci v závěru použít na ovázání salátové košilky (roličky), aniž by se polámaly.
Barbecuování - příprava kuřecích prsíček na roštu Před vlastní tepelnou úpravou nad žhavým sálajícím dřevěným uhlím prsíčka potřeme již připraveným glazé.Položíme je na rošt, potřeme roztokem glazé a po chvílce obrátíme; opět potřeme a rožníme ještě asi 2 minuty.To opakujeme dokud nejsou prsíčka hotová a pak je odložíme stranou - oba kousky masa podélně rozpůlíme.
Zabalení do salátové košilky - vytvoření roličkyRozložíme salátové listy na pracovní plochu, do středu položíme řezy z kuřecích prsíček, položíme několik proužků mrkve pak něco zeleného koriandru (petrželky), listy bazalky a máty.Listy salátu srolujeme přes tuto náplň, pak vezmeme dvě blanžírované natě cibulky a převážeme roličky, případně to opakujeme v několika místech, pokud je to potřeba.Podáváme jako chuťovku nebo vedlejší jídlo pokapané na povrchu zbytkem glazé.
Instrukční VIDEO:How To Make Barbecued Chicken Lettuce Wraps - instruktážní video ze stránky videojugBETA
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME