Kuřecí pepperonata
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 klasických receptů z celého světa", str. 809, Columbus Praha, 2000, italská kuchyně)
V tomto jednoduchém pokrmu se mísí všechny barvy a chutě slunné Itálie. Chceme-li docílit výraznější chuti, rozpůlíme papriky a grilujeme je, dokud se slupka neopálí. Tu pak stáhneme a odstraníme semena. Paprikovou dužinu pak nakrájíme na tenké plátky a pokračujeme podle návodu.
Suroviny:
  • 8 kuřecích stehýnek
  • 2 lžíce mouky z celozrnné pšenice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 1 velká červená, 1 žlutá a 1 zelená paprika, nakrájené na tenké plátky
  • 400 g nakrájených konzervovaných rajčat
  • 1 lžíce nasekaného oregana
  • sůl a pepř
  • čerstvé oregáno na ozdobení
  • křupavý celozrnný pšeničný chléb jako příloha

    Postup přípravy:
  • Ze stehýnek stáhneme kůži a posypeme je moukou.
  • V široké pánvi ohřejeme olej a osmahneme rychle kuře ze všech stran, tak aby zlehka zhnědlo a vyjmeme je z pánve.
  • Do pánve dáme cibuli a na mírném plameni smažíme dokud nezměkne, pak přidáme česnek, papriky, rajčata, oregáno a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Kuřecí stehýnka položíme na zeleninu, dobře osolíme, opepříme, pánev přikryjeme poklicí a dusíme 20-25 minut, nebo dokud kuře úplně nezměkne.
  • Podle chuti přisolíme a připepříme, ozdobíme lístky oregána a podáváme s křupavým chlebem.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]