Kuřecí prsíčka v mandlích se švestkovou omáčkou
(Recept ze "Svět kuchyně", č. 39, Radion s. r.o. Havířov, 2002, francouzská kuchyně)
Suroviny pro 4 osoby:400 g kuřecích řízků z prsíček3 lžíce oleje na smažení
3 lžíce hladké mouky1-2 vejce70 g drobně nasekaných mandlí
Na švestkovou omáčku:1 sklenice kompotovaných švestek, nebo sušené1/2 tyčinky skořice a 2 hřebíčky250 ml suchého červeného vína2 lžičky bramborové moučkysůl a pepř
Postup přípravy:Omyté a osušené kuřecí řízky osolíme, opepříme a obalíme v mouce.V hlubokém talíři rozšleháme vejce, řízky v něm namočíme z obou stran a obalíme v nasekaných mandlích.Na pánvi na rozpáleném oleji usmažíme dozlatova během asi 4 minut.
Příprava švestkové omáčky:Kompotované švestky necháme důkladně okapat, vložíme je do kastrolku, okořeníme skořicí a hřebíčkem, zalijeme vínem a necháme krátce projít varem.Bramborovou moučku rozmícháme v menším množství studené vody, přidáme ke švestkám a povaříme.Získáme zahuštěnou švestkovou omáčku, kterou podáváme s kuřecí řízky obalenými mandlemi.
Poznámka DDK:
- použijeme-li sušené vypeckované švestky, necháme je přes noc namočené ve víně okořeněném skořicí a hřebíčkem.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)