Gruzínské kuře "Tabako"
(Jiřina Chucesevová: "Kuchyně kavkazských národů", Sešity domácího hospodaření, sv. 121, Práce Praha, 1983, gruzínská kuchyně)

Suroviny pro 4 porce:
  • 1 kuře
  • 10 stroužků česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 lžíce oleje
  • tkemali nebo marinovaná rajčata s koprem

    Postup přípravy:
  • Kuře rozdělíme na menší porce a jemně naklepeme nebo jenom rozřízneme na hřbetě.
  • Hřbetní kost odsekneme, kuře rozprostřeme a také rozklepeme.
  • Po obou stranách kuře potřeme bohatě prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
  • Vložíme na pánev s rozehřátým olejem, zatěžkáme poklicí a zatížíme závažím, aby dobře přilehlo celou plochou k pánvi.
  • Pečeme po obou stranách na mírném ohni celkem 20-30 minut dozlatova.
  • Podáváme s "tkemali" nebo marinovanými rajčaty v oleji se solí a pepřem posypaná drobně sekaným koprem

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]