Kuřecí prsa v bramboráku
(Recept od paní Helenky Vojtové z Brna, květen 2003)

Suroviny:
  • 1 kg syrových brambor, nastrouhat
  • 1 cibule, drobně nakrájená
  • 1 celé pomazánkové máslo (150 g)
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 vejce
  • kmín, drcený
  • muškátový oříšek
  • majoránka
  • 4 - 6 žampionů
    Na marinádu: 4 lžíce oleje, paprika,sůl a pepř

    Postup přípravy:
  • Syrové brambory nastrouháme nahrubo jako okurek, přidáme nakrájenou cibuli, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a 1 vejce.
  • Přiměřeně osolíme, přidáme drcený kmín, muškátový oříšek, majoránku - případně další koření, které máme rádi a zamícháme.
  • Připravíme marinádu z oleje, papriky, soli a pepře.
  • Kuřecí řízky vždy namáčíme v této lázni a naklademe je na plech.
  • Na maso položíme nakrájené žampiony a na ně navršíme bramborovou směs.
  • Vrstva bramborové směsi by neměla být příliš tlustá, ideální je, když tvoří jenom přiměřeně silný obal, na kterém se udělá pěkně hnědá kůrčička.
  • Pečeme při teplotě 200°C asi 40 minut.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]