Kuracie chilli s pestrou paprikou - (v jednom hrnci)
(Ladislav Jaroš, sběratel receptů a gurmán ze Žiliny, Slovensko, prosinec 2002)
Suroviny:500 g kuracích prsíčiek1 cibuľu3 papriky (asi 500 g)2 feferónky1 lyžica oleja1 konzerva fazule s chilli1 malá konzerva kukurice1 lyžička zrnitého hydinového vývaru1/2 lyžičky mletého koriandra2 strúčiky cesnakusoľcayenské korenie1/2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate1/2 lyžičky nasekanej pažítky
Príloha: žádná nebo brambory
Postup prípravy:Umyté a osušené mäso pokrájame na rezančeky, olúpanú cibuľu nakrájame najemno.Papriku a feferónky umyjeme, očistíme a nakrájame na rezančeky prípadne koliečka.V kastróli rozohrejeme olej a rezance mäsa a cibule na ňom opečieme.Pridáme papriky a feferónky a spolu dusíme asi 3 minúty pak pridáme fazuľu a kukuricu aj s nálevom.Zamiešame hydinový vývar, mletú papriku, cukor a koriander, mezitím cesnak olúpeme a prelisujeme.Pridáme 500 ml vody a v prikrytom hrnci necháme asi 25 minút pomaly variť.Osolíme a ochutíme cayenským korením a krátko pred podávaním posypeme sekanými bylinkami.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)