Středozemní kuřecí kapsy v alobalu.
(Michal Málek:"Grill a Barbecue pro všechny", podle mistra kuchaře Emerila Lagasse, severoamerická kuchyně)

Suroviny:
  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • brambory
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce italského koření
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 3/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 krabička (asi 300 g) rozmrzlého mraženého špenátu
  • 1 šálek tence nakrájené žluté cibule
  • 1 šálek přecezených v oleji balených na slunci usušených rajčat
  • 1/2 šálku nakrájených černých oliv
  • 2 lžíce utřeného česneku
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 2 lžíce usekané čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 100 g ovčího sýra "istanbul" nebo "feta"
  • 4 čtverce alobalu 30x30 cm, zlehka naolejované

    Postup přípravy:
  • Syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do středu alobalu tak, aby se pak daly udělat balíčky - co čtverec to jedna porce.
  • Špenát rozdělíme na čtyři díly a rozprostřeme na brambory.
  • Potřeme kuřecí prsa olejem, okořeníme esencí, solí a pepřem.
  • Prsa položíme na špenát,v misce smícháme ostatní přísady kromě sýra a směs navršíme na porce kuřat.
  • Nahoru nasypeme rozdrobený či rozstrouhaný sýr.
  • Porce do alobalu pečlivě zabalíme, aby neunikala pára.
  • Pečeme na roštu nebo na plechu v troubě asi 12 minut, až se balíčky nafouknou.
  • Potom sejmeme z grilu, dáme na talíř, vrch baličku nařízneme a ihned podáváme.

    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]