Kuřecí (hovězí) saté
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová "1000 oblíbených receptů z celého světa" str. 160, Nakladatelství Columbus Praha, 2000)

Suroviny:
  • 4 ks prsíček z kuřete nebo
    750 g hovězího zadního na silnější pruhy
    Na marinádu:
  • 1 malá nasekaná cibule
  • 2,5 cm dlouhý kořen zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky práškového chilli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička oleje
  • Na arašídovou omáčku:
  • 300 ml kokosového mléka
  • 4 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl apepř




  • Postup přípravy:
  • Maso pokrájíme maso na silnější proužky asi 7 cm dlouhé a promícháme s marinádou.
    Příprava marinády a grilování:
  • Marinádu připravíme pouhým smícháním uvedených uvedených surovin.
  • Maso v marinádě několikrát obrátíme, přikryjeme alobalem nebo dáme do plastového sáčku a necháme minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc, marinovat.
  • Pak maso napícháme na jehly a grilujeme 8 - 10 minut až je správně propečené.
  • Během grilování je obracíme a potíráme zbylou marinádou.
    Příprava arašídové omáčky:
  • Smícháme kokosové mléko, arašídovou omáčku a citrónovou šťávu.
  • Směs přivedeme k varu a asi 3 minuty povaříme, osolíme a opepříme podle chuti a podáváme k masu.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]