»Tlustý hostinský snášel, co se jen v kuchyni našlo. Cizí hosté jsou tady vzácní, a tak ukažme, jak je umíme pohostit. Vaječná omeleta s bylinkami. Prima! Po ní ragú, jaké nám ještě nikde nepředložili; je těžké je pojmenovat, ale: vezmi křídla z pěti dobře krmených slípek, vykosti je, maso pokrájej a s nakrájenou cibulí peč na oleji dohněda. Popraš trochou mouky, přidej pohár bílého vína, zalej vývarem z hovězího masa nebo ze slepice a dus na mírném ohni. Když je maso hotové, přidej rozkrájený telecí morek spařený horkou vodou, tucet vařených kohoutích hřebínků, pořádnou dávku zeleného hrášku a pomalu dovař. Nepřekonatelné! Nato přináší hostinský feferóny dušené na vyškvařené slanině, hořce pálivé vynikající jídlo, které vyvolá chvályhodnou žízeň.«
(Jakob Flach, 1895-1982, švýcarský prozaik, botanik aj.: "Minestra", Frankfurt am Main, 1981)