Kuřecí stehýnka jako krokety s indiánskou rýží
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:4 vykostěná kuřecí stehna300 g anglické slaniny na plátky a nudličky1 větší cibule2 mladé jarní cibulky2 ks celerové natě2 ks mrkve6 stroužků česneku250 ml suchého vínamletý bílý pepř20 g másla150 g vařené indiánské rýže
Příloha:: zeleninový salát
Postup přípravy:Vykostěná kuřecí stehna s kůží naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi orestujeme na drobné nudličky nakrájenou slaninu, cibuli celer, mrkev a česnek.Uvařenou rýži smícháme s touto směsí a se suchým vínem a směs poklademe na kuřecí maso.Maso s náplní zavineme do kuliček a zabalíme do vymaštěného kousku hliníkové fólii.Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Podáváme s různými druhy zeleninových salátů.
ZPĚT do kapitoly
HOME