Kuřecí stehýnka jako krokety s indiánskou rýží
("Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 4 vykostěná kuřecí stehna
  • 300 g anglické slaniny na plátky a nudličky
  • 1 větší cibule
  • 2 mladé jarní cibulky
  • 2 ks celerové natě
  • 2 ks mrkve
  • 6 stroužků česneku
  • 250 ml suchého vína
  • mletý bílý pepř
  • 20 g másla
  • 150 g vařené indiánské rýže
    Příloha:: zeleninový salát

    Postup přípravy:Vykostěná kuřecí stehna s kůží naklepeme, osolíme a opepříme.
  • Na pánvi orestujeme na drobné nudličky nakrájenou slaninu, cibuli celer, mrkev a česnek.
  • Uvařenou rýži smícháme s touto směsí a se suchým vínem a směs poklademe na kuřecí maso.
  • Maso s náplní zavineme do kuliček a zabalíme do vymaštěného kousku hliníkové fólii.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Podáváme s různými druhy zeleninových salátů.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]