Kuřecí stehýnka marinovaná medem a sójovou omáčkou
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených receptů z celého světa", str. 201, Nakladatelství Columbus Praha, 2000)

Suroviny:
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce světlé sojové omáčky
  • 2 lžičky směsi "Koření pěti vůní" (badyán, semínka fenyklu, skořice, sečuánský pepř)
  • 1 lžíce sladkého sherry
  • 1 stroužek česneku, rozetřený
  • 8 kuřecích stehen
  • 1 lžíce oleje
  • 1 červená chilli paprička
  • 100 g rozpůlených mladých klasů kukuřice
  • 8 pokrájených jarních cibulek
  • 150 g fazolových klíčků
    Příloha:: rýže

    Postup přípravy:
  • Připravíme do větší mísy marinádu smícháním medu, sójové omáčky, sherry a česneku.
  • Do stehen uděláme tři zářezy a dostatečně je pomažeme marinádou.
  • Pak maso zakryjeme a necháme stát minimálně 30 minut.
  • Na pánvi wok rozehřejeme olej a do něj vložíme stehýnka a zprudka smažíme asi 12 až 15 minut až zhnědnou a kůže se stane křehká.
  • Z papriček chilli odstraníme semínka (jsou hodně pálivá) a jemně je nakrájíme.
  • Z pánve vyndáme stehýnka a uložíme na teplé místo.
  • Do výpeku vložíme nakrájené papričky, kukuřičky, jarní cibulky, fazolové klíčky, které na prudkém plameni restujeme asi 5 minut.
  • Vložíme zpět stehýnka a vše spolu prohřejeme.
  • Podáváme ihned ještě horké s rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]