Kuřecí stehýnka marinovaná medem a sójovou omáčkou
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených receptů z celého světa", str. 201, Nakladatelství Columbus Praha, 2000)
Suroviny:2 lžíce medu3 lžíce světlé sojové omáčky2 lžičky směsi "Koření pěti vůní" (badyán, semínka fenyklu, skořice, sečuánský pepř)1 lžíce sladkého sherry1 stroužek česneku, rozetřený8 kuřecích stehen1 lžíce oleje1 červená chilli paprička100 g rozpůlených mladých klasů kukuřice8 pokrájených jarních cibulek150 g fazolových klíčků
Příloha:: rýže
Postup přípravy:Připravíme do větší mísy marinádu smícháním medu, sójové omáčky, sherry a česneku.Do stehen uděláme tři zářezy a dostatečně je pomažeme marinádou.Pak maso zakryjeme a necháme stát minimálně 30 minut.Na pánvi wok rozehřejeme olej a do něj vložíme stehýnka a zprudka smažíme asi 12 až 15 minut až zhnědnou a kůže se stane křehká.Z papriček chilli odstraníme semínka (jsou hodně pálivá) a jemně je nakrájíme.Z pánve vyndáme stehýnka a uložíme na teplé místo.Do výpeku vložíme nakrájené papričky, kukuřičky, jarní cibulky, fazolové klíčky, které na prudkém plameni restujeme asi 5 minut.Vložíme zpět stehýnka a vše spolu prohřejeme.Podáváme ihned ještě horké s rýží.
ZPĚT do kapitolyHOME