Smažená japonská kuřecí křídýlka
("Prima vařečka", TV Prima, březen 2001 a "Treasured Family - Recipes", Canadian Catholic Ladies, Mary, Mother of the Church Parish, Winipeg, Man, japonská kuchyně)
Suroviny:1,4 kg kuřecích křidýlek1 vejce1 šálek mouky1 šálek másla na smažení3 lžíce vody1 šálek cukru1/2 šálku vinného octa1/2 lžičky soli2 lžičky sójové omáčky
Příloha:: rýže
Postup přípravy:Křídýlka rozřízneme na polovinu. Jednotlivé kousky namočíme do rozšlehaného vajíčka a pak do mouky.Usmažíme na másle do mírně nahnědlé barvy a dochrupava.Pak je vložíme do mělké pánve a polijeme směsí vody, sójové omáčky, octa cukru a soli.Pečeme při 180°C po dobu 30 minut za občasného polévání vypečenou kapalinou.
ZPĚT do kapitolyHOME