Filipínská kuřecí prsíčka
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených jídel z celého světa", str. 215, Nakladatelství Columbus Praha, 2000, filipínská kuchyně)
Suroviny:4 porce z kuřecích prsíček
Na marinádu:1 plechovka citrónové limonády2 lžíce ginu4 lžíce rajčatového kečupu2 lžíce česnekové soli2 lžičky worchesterusůl a pepř
Na přílohu: vlasové nudle, 1 chilli paprička, 2 jarní cibulky pokrájené
Příloha:: pikantní nudle
Postup přípravy:Smícháme veškeré suroviny uvedené pro marinádu.Do marinády vložíme na 2 hodiny kuřecí prsíčkaa marinujeme v chladničcePak mnaso vyjmeme a ponecháme asi 30 minut při pokojové teplotě.Takto upravené maso se upeče dříve a je šťavnatější, jednotlivé porce grilujeme jen po dobu 20 minut a jedenkrát obrátíme. Vyjmeme maso a necháme je trochu schládnout. Podáváme s vaječnými vlasovými nudlemi, posypanými pokrájenou chilli papričkou a jarními cibulkami (pórkem).
ZPĚT do kapitolyHOME