Filipínská kuřecí prsíčka
(Jo-Anne Coxová a Elizabeth Towersová: "1000 oblíbených jídel z celého světa", str. 215, Nakladatelství Columbus Praha, 2000, filipínská kuchyně)

Suroviny:
  • 4 porce z kuřecích prsíček
    Na marinádu:
  • 1 plechovka citrónové limonády
  • 2 lžíce ginu
  • 4 lžíce rajčatového kečupu
  • 2 lžíce česnekové soli
  • 2 lžičky worchesteru
  • sůl a pepř
    Na přílohu: vlasové nudle, 1 chilli paprička, 2 jarní cibulky pokrájené
    Příloha:: pikantní nudle

    Postup přípravy:
  • Smícháme veškeré suroviny uvedené pro marinádu.
  • Do marinády vložíme na 2 hodiny kuřecí prsíčkaa marinujeme v chladničce
  • Pak mnaso vyjmeme a ponecháme asi 30 minut při pokojové teplotě.
  • Takto upravené maso se upeče dříve a je šťavnatější, jednotlivé porce grilujeme jen po dobu 20 minut a jedenkrát obrátíme.
  • Vyjmeme maso a necháme je trochu schládnout.
  • Podáváme s vaječnými vlasovými nudlemi, posypanými pokrájenou chilli papričkou a jarními cibulkami (pórkem).

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]