Kuřecí prsa na kari se smetanou
(Ze stránek "Koření od Antonína", 1992)

Suroviny pro 4 porce:
  • 600 g kuřecích prsou
  • sůl
  • směs koření "Karí - Indický typ" od Antonína
  • 1 lžíce škrobové moučky (solamylu)
  • olej
  • 2 větší cibule
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce sójové omáčky
    Příloha: rýže, hranolky, pečené brambory, zeleninová obloha

    Postup přípravy:
  • Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, promícháme se směsí koření od Antonína s názvem "Karí - Indický typ" a bramborovým škrobem (solamyl).
  • Rychle opečeme na oleji, přidáme nahrubo na kolečka nakrájené větší cibule, sójovou omáčku a smažíme, dokud cibulka nezesklovatí.
  • Zalijeme smetanou a na mírném ohni chvilku povaříme do zhoustnutí a pak podle chuti dosolíme.
  • Podáváme s rýží, hranolky nebo opečeným bramborem a se zeleninovou oblohu.
  • Někdy můžeme spolu s cibulkou přidat i nakládané žampiony.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]