Kuřecí prsa na kari se smetanou
(Ze stránek "Koření od Antonína", 1992)
Suroviny pro 4 porce:
600 g kuřecích prsousůlsměs koření "Karí - Indický typ" od Antonína1 lžíce škrobové moučky (solamylu)olej2 větší cibule250 ml smetany ke šlehání1 lžíce sójové omáčky
Příloha: rýže, hranolky, pečené brambory, zeleninová obloha
Postup přípravy:Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, promícháme se směsí koření od Antonína s názvem "Karí - Indický typ" a bramborovým škrobem (solamyl). Rychle opečeme na oleji, přidáme nahrubo na kolečka nakrájené větší cibule, sójovou omáčku a smažíme, dokud cibulka nezesklovatí.Zalijeme smetanou a na mírném ohni chvilku povaříme do zhoustnutí a pak podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží, hranolky nebo opečeným bramborem a se zeleninovou oblohu.Někdy můžeme spolu s cibulkou přidat i nakládané žampiony.
ZPĚT do kapitolyHOME