Indické kuřecí nudličky
(Ze stránek "Koření od Antonína", 2002, indická kuchyně)
Suroviny:600 g krůtích nebo kuřecích prsou2 lžíce olejesměs koření "Meat Masala" od Antonína
sůl1 lžíce medu1 střední cibule220 g nakládaných fazolových lusků v mírně slaném nálevu1 střední jablkosójová omáčkadle chuti - chilli papričky, pepř (nemusí být)
Příloha: rýže, brambory, pečivo
Postup přípravy:Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce oleje, 2 lžičky směsi koření "Meat Masala", 1 lžičku soli, promícháme a necháme v chladu 2 hodiny proležet.Na rozehřátém oleji rozpustíme 1 polévkovou lžíci medu, přisypeme 1 větší nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.Přidáme naložené maso a prudce opečeme.Když je maso měkké, postupně vmícháme fazolové lusky (bez nálevu), chilli papričky, pepř.Ke konci přidáme jedno střední jablko nakrájené na kostičky a 1-2 lžíce sójové omáčky, dobře promícháme a krátce prohřejeme.Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory ( při úpravě se fantazii meze nekladou) nebo jen pečivo.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME