Kapsa z kuřecích prsíček plněná listy špenátu se sýrovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)

Suroviny:
  • 4 ks kuřecích prsíček
  • listový špenát
  • 100 g anglické slaniny
  • česnek
  • sůl a bílý pepř
  • 1 cibule
  • 200 ml šlehačky
  • 250 g plísňového sýra
  • mleté ořechy
  • čerstvá bazalka
  • olej
    Příloha: brambory, těstoviny

    Postup přípravy:
  • V kuřecí prsíčkách vytvoříme kapsu, kterou naplníme slaninou nakrájenou na hranolky zabalenou do listů špenátu. a nádivku zajistíme párátkem.
  • Naplněná prsíčka opečeme na pánvi, mírně podlijeme a krátce podusíme.
  • Měkká prsíčka překrojíme a na talíři částečně přelijeme sýrovou omáčkou, ozdobíme bazalkou a umletými ořechy.
    Příprava sýrové omáčky:
  • Plísňový sýr nastrouháme a rozpustíme na mírném ohni, přidáme česnek nakrájený na plátky.
  • Zalijeme trochou smetany a za stálého míchání pozvolna vaříme do mírného zhoustnutí.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]