Neapolská kuřecí prsíčka

Suroviny:
  • 4 plátky kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky li>200 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných nadrobno
  • 500 g těstovin
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce oleje
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • 2 zelené cibulky, nakrájené nadrobno
  • 1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř
    Příloha: těstoviny

    Postup přípravy:
  • Těstoviny uvaříme podle návodu "al dente" a necháme dobře odkapat.
  • Mezitím osolíme a opepříme porce kuřete a osmažíme je na rozpáleném oleji doměkka, maso vyndáme a držíme v teple.
  • Do hrnce s výpekem po kuřeti přidáme papriku, zelenou cibulku, muškátový oříšek a chilli koření a vaříme 4 minuty.
  • Přisypeme polovinu ořechů, přidáme smetanu a vývar a vaříme asi 6 minut, až směs pořádně zhoustne.
  • Do vzniklé omáčky přidáme těstoviny, kuřecí porce a zbytek ořechů.
  • Důkladně zamícháme, dochutíme solí a pepřem, posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]