Neapolská kuřecí prsíčka
Suroviny:4 plátky kuřecích prsou, nakrájených na menší kousky li>200 g vlašských ořechů, opražených a nasekaných nadrobno500 g těstovin200 ml smetany ke šlehání1 červená paprika, nakrájená na kostičky 2 lžíce oleje150 ml kuřecího vývaru1/2 lžičky chilli koření2 zelené cibulky, nakrájené nadrobno1 lžička nastrouhaného muškátového oříšku100 g nastrouhaného parmazánusůl a pepř
Příloha: těstoviny
Postup přípravy:Těstoviny uvaříme podle návodu "al dente" a necháme dobře odkapat.Mezitím osolíme a opepříme porce kuřete a osmažíme je na rozpáleném oleji doměkka, maso vyndáme a držíme v teple.Do hrnce s výpekem po kuřeti přidáme papriku, zelenou cibulku, muškátový oříšek a chilli koření a vaříme 4 minuty.Přisypeme polovinu ořechů, přidáme smetanu a vývar a vaříme asi 6 minut, až směs pořádně zhoustne.Do vzniklé omáčky přidáme těstoviny, kuřecí porce a zbytek ořechů.Důkladně zamícháme, dochutíme solí a pepřem, posypeme čerstvě nastrouhaným parmezánem a podáváme.
ZPĚT do kapitolyHOME