Kuřecí smažené závitky s vejmrdou
("Prima vařečka", TV Prima, ledna 2001, recept divákům poradila Helenka Růžičková)
Suroviny:4 kuřecí prsíčka, rozříznutá a rozklepaná přes fólii200 g sýru "Niva"4 ostravské (nebo podobné) klobásky, rozříznuté podélně napůl100 g másla4 vejce natvrdopetrželka
Příloha: vejmrda
Postup přípravy:Kuřecí prsíčka rozřízneme vodorovně, rozevřeme na motýlka a naklepáním přes fólii vytvoříme větší plát.Utřeme máslo s nivou a tuto pomazánku naneseme v silnější vrstvě na pláty masa.Do vrstvy zaboříme příčně napůl nakrájená vejce a po stranách umístíme podélně po půlce klobásky.Plátem masa zabalíme náplň a zajistíme párátkem nebo špejlí. ale může to také držet pohromadě i samotné, pokud jsme náplň v závitku dobře utáhli. Závitky obalíme v trojobalu a dáme osmažit tak na 10 minut do horkého oleje, nejlépe když jsou ponořeny úplně.Podáváme je s "vejmrdou".
Příprava "vejmrdy":Nastrouháme jablko s křenem smícháme a ochutíme octem a cukrem.Nejlépe, když ponecháme směs před podáváním odležet přes noc.
ZPĚT do kapitolyHOME