Kuřecí řízky s kapustičkami po čínsku
("Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000, čínská kuchyně)

Suroviny:
  • kuřecí prsíčka (nebo i vepřové řízky)
  • několik koleček pikantního salámu
  • 1 šlehačka
  • plísňový sýr niva
  • rum
  • sójová omáčka
  • drcený kmín

    Příloha: kapustičky po čínsku
  • Na přílohu (kapustičky po čínsku):
  • 500 g růžiček kapustiček
  • 200 ml oleje
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce suchého vína
  • 4 lžíce máčeného škrobu
  • 2 lžíce sójové omáčky cukr
  • sůl
  • jablečný likér

  • Postup přípravy:
  • Maso rozklepeme přes fólii, osolíme, opepříme z obou stran a okmínujeme.
  • Vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme na sádle.
  • Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • Na dno zapékací misky vymazané, nebo vyložené kolečky pikantního salámu, naklademe maso a česnek vedle sebe.
  • Šlehačku smícháme s rumem, sójovou omáčkou, a nalijeme na maso v pekáčku.
  • Přidáme zelený pepř v nálevu, sýr nastrouhaný nahrubo a zapečeme v troubě.
    Jako přílohu podáváme kapustičky po čínsku:
  • Kapustičky osmažíme na oleji, přidáme česnek a přilijeme zeleninový vývar a 5 minut povaříme pod poklicí.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]