Kuřecí závitky plněné žampiony a estragonem - Brandied Tarragon Chicken
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 69)

Suroviny pro 4 porce:
  • 700 g kuřecích prsíček tj. asi dvě středně velká
  • 550 ml brandy
  • 60 g tence nakrájených žampionů
  • 1 lžička čerstvého estragonu nebo 1/4 sušeného
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • jarní čerstvý estragon (není nutné)
    (217 cal na porci)

    Postup přípravy:
  • Prsíčka bez kostí a kůže rozřízneme horizontálně na půl na tzv. "motýlka" (nedořízneme a pak jen otevřeme jako motýlek ma své křídýlka).
  • V malé misce smícháme brandy, žampiony, estragon, sůl a pepř.
  • Kousky kuřete dáme do pekáčku a potřeme směsí s brandy a přeložíme je.
  • Pečeme zakryté při 180 °C po dobu 30 - 35 minut a během pečení poléváme maso vypečenou šťávou.
  • Servírujeme přelité vypečenou šťávou a pokud je to možné, tak talíř ozdobíme čerstvým estragonem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]