Kuřecí špíz s ovocem a opékanými brambory
("Prima vařečka", TV Prima, červen 2001)
Suroviny:600 g kuřecích prsíček bez kůže150 g anglické slaniny3 nektarinky3 jablka200 g hlívy ústřičné4 větší brambory
Na marinádu:100 ml sójové omáčky10 ml portského vína10 ml oleje1 lžíci grilovacího koření2 lžičky indického kari koření1 stroužek česneku1 lžičku zázvoru
Příloha: opečené brambory na grilu
Postup přípravy:Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, jablka oloupeme, a nektarinky odpeckujeme.Vše nakrájíme na přibližně stejné kousky jako kuřecí maso, slaninu nakrájíme na silnější plátky.Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehlu společně s hlívou ústřičnou.
Připrava marinády:Smícháme uvedené suroviny a špízy 2 až 3 hodiny marinujeme a potom teprve je grilujeme.Brambory uvaříme ve částečně ve vodě, pak je rozkrojíme na čtvrtky a opečeme s masem dozlatova na grilu.
ZPĚT do kapitolyHOME