Kuřecí špíz s ovocem a opékanými brambory
("Prima vařečka", TV Prima, červen 2001)

Suroviny:
  • 600 g kuřecích prsíček bez kůže
  • 150 g anglické slaniny
  • 3 nektarinky
  • 3 jablka
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 4 větší brambory
    Na marinádu:
  • 100 ml sójové omáčky
  • 10 ml portského vína
  • 10 ml oleje
  • 1 lžíci grilovacího koření
  • 2 lžičky indického kari koření
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžičku zázvoru

  • Příloha: opečené brambory na grilu

    Postup přípravy:
  • Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, jablka oloupeme, a nektarinky odpeckujeme.
  • Vše nakrájíme na přibližně stejné kousky jako kuřecí maso, slaninu nakrájíme na silnější plátky.
  • Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehlu společně s hlívou ústřičnou.
    Připrava marinády:
  • Smícháme uvedené suroviny a špízy 2 až 3 hodiny marinujeme a potom teprve je grilujeme.
  • Brambory uvaříme ve částečně ve vodě, pak je rozkrojíme na čtvrtky a opečeme s masem dozlatova na grilu.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]