Pikantní dušená kuřecí prsíčka - Zesty Chicken
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 44, 1995)
Suroviny:700 g kuřecích prsou (2 ks podélně rozpůlených)220 ml zeleninové šťávy (džus)25 g nakrájené zelené papriky50 g nasekané cibule1 stroužek česneku1/2 lžičky sušeného drceného oregánapepřová omáčka (nebo čerstvě mletý pepř)1 lžíce kukuřičné mouky1 lžíce studené vody
(172 cal)
Příloha: rýže
Postup přípravy:Z kuřete odstraníme kosti a jiné tvrdé části.Na pánvi smícháme zeleninový džus nebo koktejl, zelenou papriku, cibuli, česnek, oregano a pepřovou omáčku a směs uvedeme do varu.Vložíme kuřecí maso, zmírníme oheň, zakryjeme poklicí a dusíme po dobu 25 - 30 minut, až je maso měkké.Pak je přemístíme na talíř a uchováme na teplém místě.
Příprava omáčky:Omáčku připravíme smícháním mouky, studené vody přidáním této směsi do výpeku na pánvi.Směs vaříme, až je omáčka přiměřeně hustá.Před podáváním porce kuřete přelijeme lžící této omáčky.
ZPĚT do kapitoly
HOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)