Pikantní dušená kuřecí prsíčka - Zesty Chicken
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 44, 1995)

Suroviny:
  • 700 g kuřecích prsou (2 ks podélně rozpůlených)
  • 220 ml zeleninové šťávy (džus)
  • 25 g nakrájené zelené papriky
  • 50 g nasekané cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky sušeného drceného oregána
  • pepřová omáčka (nebo čerstvě mletý pepř)
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžíce studené vody
    (172 cal)
    Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Z kuřete odstraníme kosti a jiné tvrdé části.
  • Na pánvi smícháme zeleninový džus nebo koktejl, zelenou papriku, cibuli, česnek, oregano a pepřovou omáčku a směs uvedeme do varu.
  • Vložíme kuřecí maso, zmírníme oheň, zakryjeme poklicí a dusíme po dobu 25 - 30 minut, až je maso měkké.
  • Pak je přemístíme na talíř a uchováme na teplém místě.
    Příprava omáčky:
  • Omáčku připravíme smícháním mouky, studené vody přidáním této směsi do výpeku na pánvi.
  • Směs vaříme, až je omáčka přiměřeně hustá.
  • Před podáváním porce kuřete přelijeme lžící této omáčky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]