Kuře na nakládané zelenině "Moravanka"
(Ze zápisníčku s recepty bábinky kyjovské, Dadala 1970)
Moravanka je sterilovaná pikantní směs v kořeněném sladkokyselém nálevu. Vhodná jako příloha k masovým pokrmům, jako základ pro bramborový salát nebo pro přípravu zeleninových pomazánek. Moravanka je složena z okurek, cibule, hrášku, karotky, celeru, papriky, feferonek. Nálev je tvořen vodou, octem, solí, cukrem, kyselinou citrónovou a kořenícím výtažkem.
Suroviny:
  • kuře naporcované
  • máslo
  • 2 velké cibule
  • 1 ks sklenice nakládané zeleniny "Moravanka" i s nálevem
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • koření: paprika sladká

  • Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Na pekáči zpěníme hodně cibule na sádle, zprudka opečeme kuřecí porce.
  • Do pekáče přidáme sklenici nakládané zeleniny "Moravanka" i s nálevem.
  • Pak ještě přidáme na plátky nakrájený česnek a papriku.
  • Zapečeme v troubě.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]