Kuřecí maso s grilovanými paprikami
("Prima vařečka", TV Prima, srpen 2000)
Suroviny:1 kg kuřecího masa3 ks větších paprik (červené i zelené)1 bílekškrobová moučka
Na omáčku:5 stroužků česnekukuřecí vývarrýžové víno nebo sherrysójová omáčkakečupsůl a pepřolej
Příloha: rýže
Postup přípravy:Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a obalíme bílkem se škrobovou moučkou.Papriky opečeme a oloupeme zčernalou slupku pod proudem studené vody nad sítem (můžeme to dělat raději s opečenými paprikami v plastovém sáčku). Očištěnou papriku nakrájíme na proužky, pokapeme olejem a odložíme stranou.Kousky masa opečeme na rozpáleném ohni krátce, ale zprudka dozlatova.Z pánve slijeme většinu oleje a do zbytku vložíme na plátky pokrájený česnek, osmahneme, přilijeme kuřecí vývar, zastřikneme rýžovým vínem nebo sherry.Pak přidáme sójovou omáčku a je možno přidat také i kečup.Krátce povaříme a podáváme.
Poznámka DDK:
Loupání paprik - lze provádět více způsoby. Opečené papriky až dočerna můžeme vložit do mikrotenového sáčku, aby se zapařily a po ochlazení je oloupeme. Preferuji způsob, kdy papriku opečeme přímo na plameni plynového hořáku kamen, nebo ve vyhřáté troubě a pak ji oloupu uzavřenou v sáčku mnutím a pak dočistím pod tekoucí studenou vodou v dřezu.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME