Plněné kuře z Tunisu
("Prima vařečka", TV Prima, 2000, maghrebská kuchyně)
Suroviny:1 kuře važící asi tak celkem 2,4 kg150 ml oleje
Na nádivku:50 g cibule50 g rozinek50 g oloupaných mandlí80 g petržele100 g drůbežích jater50 g rýže1 vejcemáslokurkumasůl a pepř
Příloha: brambory, arabský chléb
Postup přípravy:Kuře očistíme, opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži (nádivka by nám při plnění a pečení vytékala).Kosti nožem pomalu uvolňujeme, odřízneme kůži od kostí, ze kterých seškrabujeme maso směrem od zadní tj. otevřené části trupu.Začínáme nejdříve uvolňovat prsní kost a žebra, pak kosti křídel a stehen.Do vykostěného masitého kuřete nacpeme nádivku a pak kuře pečlivě zašijeme a pečeme při 180°C.
Příprava nádivky:Nádivku připravíme z orestované cibule, petržele, přimícháním soli, pepře, vyprané a osušené rýže, mandlí, rozinek, rýže, kurkumy a jater. "Přidáme ještě jedno vajíčko, které nám nádivku během pečení spojí.
ZPĚT do kapitolyHOME