Kuřecí karé - "Soté Alingaveri"
(Keith Floyd: "Floyd v Africe", seriál na TV MAX1, Zambie, africká kuchyně)
Suroviny:1 kuře6 rajčat1 cibule1 česnekčerstvý oddenek zázvoruzelený koriandrkari prášekkuřecí vývarkardamomová semínka semínkachillicitrónová tráva nebo kůra z citrónufenykl1 jogurt
Příloha: brambory a osmažená dýně
Postup přípravy:Na rozpálené pánvi s olejem osmažíme cibuli dohněda, přidáme rajčata, zázvor, česnek, kardamon a povaříme.Do pánve přidáme kousky kuřete, kari a promícháme.Zalijeme kuřecím vývarem a 20 minut podusíme pod pokličkou.Přidáme koření chilli, citrónovou trávu (jako náhražku můžeme použít citrónovou kůru s trochou šťávy) a jogurt, ale to již pracujeme na malém plameni, aby se šťáva nesrazila.Na závěr přidáme pokrájený zelený koriandr.Jako přílohu podáváme na pánvi osmahnuté kousky dýně a brambory nakrájené na kolečka.
ZPĚT do kapitoly
HOME