Kuřecí karé - "Soté Alingaveri"
(Keith Floyd: "Floyd v Africe", seriál na TV MAX1, Zambie, africká kuchyně)

Suroviny:
  • 1 kuře
  • 6 rajčat
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • čerstvý oddenek zázvoru
  • zelený koriandr
  • kari prášek
  • kuřecí vývar
  • kardamomová semínka semínka
  • chilli
  • citrónová tráva nebo kůra z citrónu
  • fenykl
  • 1 jogurt
    Příloha: brambory a osmažená dýně

    Postup přípravy:
  • Na rozpálené pánvi s olejem osmažíme cibuli dohněda, přidáme rajčata, zázvor, česnek, kardamon a povaříme.
  • Do pánve přidáme kousky kuřete, kari a promícháme.
  • Zalijeme kuřecím vývarem a 20 minut podusíme pod pokličkou.
  • Přidáme koření chilli, citrónovou trávu (jako náhražku můžeme použít citrónovou kůru s trochou šťávy) a jogurt, ale to již pracujeme na malém plameni, aby se šťáva nesrazila.
  • Na závěr přidáme pokrájený zelený koriandr.
  • Jako přílohu podáváme na pánvi osmahnuté kousky dýně a brambory nakrájené na kolečka.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]