Indiánské pečené kuře
(Ze stránky "Koření od Antonína, 1991)
Suroviny:1 celé kuře
1 lžička soli4 lžičky kořenící směsi"Kuře gril" od Antonína1 středně velká cibule, na osminky1 středně velké jablko, na osminky1/2 menšího celeru, na kostičky4 lžíce másla
Příloha: vařené brambory a brusinkový kompot
Postup přípravy:Ve 200 ml vody rozpustíme lžičku soli. a tímto solným roztokem kuře polijeme a ještě potřeme vně i uvnitř kořenící směsi"Kuře gril".Dutinu kuřete naplníme cibulí, jablkem, celerem a uzavřeme (tj. spíchneme grilovací jehlou nebo zašijeme). Kuře dáme na pekáč a podlijeme vodou, máslo rozehřejeme s 2 lžičkami grilovací směsi "Kuře gril" a částí kuře polijeme.Pečeme za stálého podlévání při 150 - 200 °C (zpočátku přikryté alobalem, ke konci pečení odkryjeme a zvýšíme teplotu).Během pečení potíráme kuře zbytkem grilovací směsi rozpuštěné v másle.Upečené kuře podáváme s brambory a kompotem z brusinek.
Varianta: Vnitřek kuřete můžeme pro změnu plnit směsí kořenové zeleniny a nádivkou o složení: 60 g másla, 200 g housek, 3 vejce, šálek mléka, sůl, kuřecí játra, muškátový květ, petrželka. Také lze použít jinou zeleninu a ovoce dle vlastní fantazie a chuti.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME