Katalánské kuře s bylinkovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, 2000, španělská kuchyně)
Suroviny:1 kuře50 g hladké mouky100 g másla1 větší cibule 4 artyčoky5 žampionů4 rajčata2 paprikykoření sladká paprikasůl
Na bylinkovou omáčku:50 g másla, 250 ml smetany, 50 ml koňaku, rozmarýn, bazalka, petrželka
Příloha: brambory nebo těstoviny
Postup přípravy:
Připrava ostré omáčky:Kuře rozdělíme na 8 menších porcí (můžeme je odkostit), které osolíme a obalíme v mouce s paprikou a zprudka opečeme na másle a dáme stranou.V jiném kastrůlku postupně opečeme zeleninu, žampiony a na plátky nakrájené spařené artyčoky.Opečenou zeleninu dáme na dno zapékací misky, pak poklademe porce opečeného kuřete.Dáme péci asi na 20 minut a pak je zalijeme bylinkovou omáčkou a pečeme ještě asi 5 minut.
Příprava "bylinkové omáčky":Na másle orestujeme bylinky, zalijeme smetanou koňakem a svaříme.
ZPĚT do kapitolyHOME