Katalánské kuře s bylinkovou omáčkou
("Prima vařečka", TV Prima, 2000, španělská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 kuře
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 větší cibule
  • 4 artyčoky
  • 5 žampionů
  • 4 rajčata
  • 2 papriky
  • koření sladká paprika
  • sůl
    Na bylinkovou omáčku:
  • 50 g másla, 250 ml smetany, 50 ml koňaku, rozmarýn, bazalka, petrželka
    Příloha: brambory nebo těstoviny

    Postup přípravy:
    Připrava ostré omáčky:
  • Kuře rozdělíme na 8 menších porcí (můžeme je odkostit), které osolíme a obalíme v mouce s paprikou a zprudka opečeme na másle a dáme stranou.
  • V jiném kastrůlku postupně opečeme zeleninu, žampiony a na plátky nakrájené spařené artyčoky.
  • Opečenou zeleninu dáme na dno zapékací misky, pak poklademe porce opečeného kuřete.
  • Dáme péci asi na 20 minut a pak je zalijeme bylinkovou omáčkou a pečeme ještě asi 5 minut.
    Příprava "bylinkové omáčky":
  • Na másle orestujeme bylinky, zalijeme smetanou koňakem a svaříme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]