Zlaté kuře
(Ze stránek Koření od Antonína)
Suroviny pro 4 porce:1 celé kuřesůlsměs koření "Chmeli suněli" od Antonína
Na směs k potírání:1,5 lžíce másla1 vrchovatá lžička medu1 lžička solišťáva z 1/2 malého citrónu
Příloha: chléb, rýže, brambory, kaše, knedlíky
Postup přípravy:Celé kuře opláchneme a vložíme do hrnce s vodou (musí být ponořené), ve které jsme rozpustili dvě lžičky soli a jednu vrchovatou lžičku směsi koření "Chmeli suněli".Přivedeme k varu a na mírném ohni pod pokličkou vaříme do poloměkka (asi 25 minut).Mezitím, předehřejeme gril nebo troubu na 230°C a v malém rendlíku připravíme směs na potírání - máslo (nikoliv margarin!), med, sůl a šťávu z 1/2 malého citrónu.Smícháme a mírně zahřejeme, aby došlo k úplnému spojení všech ingrediencí.Kuře vyjmeme z hrnce a vložíme na gril nebo do trouby na mřížku (nezapomeneme dát pod mřížku plech, aby zachytával odkapávající šťávu).Za častého potírání směsí grilujeme až kůže získá zlatohnědou barvu; dle typu trouby asi tak během 20 - 30 minut.Podáváme s chlebem, rýží, brambory, kaší, knedlíky.»Muž sedí doma na gauči, dívá se na televizi, a z kuchyně slyší manželku: "Co si dáš k večeři, miláčku? Kuřátko, hovězinku nebo jehňátko?" Muž odpoví: "Dík, dám si to kuřátko." "S tebou se nebavim, máš tam pomazánku! Já si povídám s kočkou." «
ZPĚT do kapitolyHOME
![[CNW:Counter]](http://counter.cnw.cz/invisible.cgi?juracermak&on)