Kuře pod peřinou
(Z pořadu "My rádi jíme", TV Nova, 1999, recept předváděl Marian Labuda)
Suroviny pro 4 osoby:1 menší kuře2-3 rohlíkymajoránkaolej2 stroužky česnekusladká paprikasměs koření na ochucení (např. Vegeta, Podravka" aj.)1 menší cibulesůl a pepř2 vejce500 g vepřového bůčkupetrželová nať
Příloha: bramborové pyré a zelenina
Postup přípravy:Porce kuřete vykostíme, osolíme, posypeme paprikou, bůček pomeleme spolu s rohlíky, česnekem a cibulí.Přidáme směs koření např. Vegetu, vejce, majoránku, opepříme a dobře promícháme.Do zapékací misky narovnáme okořeněné porce kuřete, přikryjeme je směsí z mletého bůčku a posypeme petrželkou.Pak upečeme v troubě (180°C) a podáváme s bramborovým pyré a se zeleninovým salátem.
ZPĚT do kapitolyHOME