Kuře pod peřinou
(Z pořadu "My rádi jíme", TV Nova, 1999, recept předváděl Marian Labuda)

Suroviny pro 4 osoby:
  • 1 menší kuře
  • 2-3 rohlíky
  • majoránka
  • olej
  • 2 stroužky česneku
  • sladká paprika
  • směs koření na ochucení (např. Vegeta, Podravka" aj.)
  • 1 menší cibule
  • sůl a pepř
  • 2 vejce
  • 500 g vepřového bůčku
  • petrželová nať
    Příloha: bramborové pyré a zelenina

    Postup přípravy:
  • Porce kuřete vykostíme, osolíme, posypeme paprikou, bůček pomeleme spolu s rohlíky, česnekem a cibulí.
  • Přidáme směs koření např. Vegetu, vejce, majoránku, opepříme a dobře promícháme.
  • Do zapékací misky narovnáme okořeněné porce kuřete, přikryjeme je směsí z mletého bůčku a posypeme petrželkou.
  • Pak upečeme v troubě (180°C) a podáváme s bramborovým pyré a se zeleninovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]