Kuřecí závitky plněné parmazánem - Chicken Parmesan
(Slimmers´Delights: "Better Homes and Gardens Books", Great Britain, strana 68, 4 porce)
Suroviny pro porce:1 kg kuřecích prsíček (asi 3 ks)40 g nastrouhaného parmazánu1/4 lžičky italského koření2 nakrájené cibule1 lžíce másla nebo margarinu1 lžíce hladké mouky110 ml sebraného (tj. nízkotučného) mléka150 g mrazeného špenátu, rozmrazený a osušený1 lžíce nasekaného nového koření
206 cal na porci
Příloha: brambory
Postup přípravy:Prsíčka bez kostí a kůže rozřízneme vodorovně a rozložíme "na motýlka". V malé misce smícháme parmazán s italským kořením, potřeme směsí maso a zarolujeme do rolky.Zbytek kořenící směsi si dáme stranou a rolky vložíme do pekáčku. V malé pánvičce osmahneme cibulku na másle, ale ne dohněda(!), pak přidáme mouku a šup tam mléko.Vaříme a mícháme, až se omáčka zahustí a začnou se objevovat u dna bubliny.V tomto okamžiku vmícháme špenát a přidáme zbytek italského koření. Tuto špenátovou směs lžící naneseme na kuře a posypeme zbytkem okořeněného sýra.Pečeme nezakryté v troubě při 180°C po dobu 30 až 35 minut nebo až je maso měkké.
ZPĚT do kapitolyHOME