Plněný králík na grilu
(Příloha časopisu "Zahrádkář", recept Stanislava Mrázka z Třince přihlášený do soutěže o "Zlatý recept II.ročník", květen 2010)

Zašitý nadívaný králík na grilovací tyči-foto autorSuroviny:
  • 1 celý středně velký a mladý králík
  • sůl podle chuti
  • kmín
  • slanina dle potřeby
  • asi 1-1,5 kg mletého masa jako na sekanou ochuceného nasekanou cibulí a česnekem
    Příloha: vařené brambory a pestrá zeleninová obloha, případně podáváme i náš oblíbený zeleninový salát

    Postup přípravy:
  • Králíka nasolíme, posypeme zhusta kmínem a celého prošpikujeme slaninou.
  • Naplníme břišní dutinu králíka mletým masem a dobře ji zašijeme.
  • Králíka napíchneme na rožeň a celého zabalíme do alobalu (případně položíme již zabaleného na mřížku v troubě).
  • Grilujeme cca 1,5 hodiny nad žhavými uhlíky nebo v troubě při 180 - 190°C.
  • Pak zabaleného králíka položíme na desku, rozstřihneme alobal po celé délce, králíka obnažíme s ještě ho dopečeme dozlatova asi během 20 minut.
  • Povrch masa můžeme polévat pivem, aby si zachovalo šťavnatost a navíc jsme dosáhli jeho pěkné hnědé barvy i zvýraznili chuť pečínky.
  • Hotového králíka naporcujeme na plátky, obložíme zeleninou s a podáváme s vařenými brambory.

    Grilovaný plněný králík před porcováním-foto autorNaporcovaný plněný grilovaný králík-foto autor














    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]