Plněný králík na grilu
(Příloha časopisu "Zahrádkář", recept Stanislava Mrázka z Třince přihlášený do soutěže o "Zlatý recept II.ročník", květen 2010)
Suroviny:1 celý středně velký a mladý králíksůl podle chutikmínslanina dle potřebyasi 1-1,5 kg mletého masa jako na sekanou ochuceného nasekanou cibulí a česnekem
Příloha: vařené brambory a pestrá zeleninová obloha, případně podáváme i náš oblíbený zeleninový salát
Postup přípravy:Králíka nasolíme, posypeme zhusta kmínem a celého prošpikujeme slaninou.Naplníme břišní dutinu králíka mletým masem a dobře ji zašijeme.Králíka napíchneme na rožeň a celého zabalíme do alobalu (případně položíme již zabaleného na mřížku v troubě).Grilujeme cca 1,5 hodiny nad žhavými uhlíky nebo v troubě při 180 - 190°C.Pak zabaleného králíka položíme na desku, rozstřihneme alobal po celé délce, králíka obnažíme s ještě ho dopečeme dozlatova asi během 20 minut. Povrch masa můžeme polévat pivem, aby si zachovalo šťavnatost a navíc jsme dosáhli jeho pěkné hnědé barvy i zvýraznili chuť pečínky.Hotového králíka naporcujeme na plátky, obložíme zeleninou s a podáváme s vařenými brambory.


ZPĚT do kapitoly
HOME