Králík na česneku v alobalu
Suroviny:
4 porce králíka200 g sklaninymletý opepř a sůl2 stroužky česnekuolej1 šálek vývaru z masoxu4 pláty alobalu
Postup přípravy:
Porce králíka protkneme klíny nejlépe ochlazené slaniny, osolíme a opepříme.Podlijeme trochou vody a dusíme v hrnci pod pokličkou do poloměkka.Pak porce masa přeložíme na plátky alobalu potřené olejem.Šťávu zbylou po mase v hrnci na ohni odpaříme do tuku a rozdělíme ji na jednotlivé porce králíka.Porce králíka pokapeme olejem a posypeme drobně nakrájeným česnekem.Alobal pečlivě zabalíme, položíme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě (160-170°C) asi 20-25 minut.Pak balíčky vyjmeme a alobal nahoře nastřihneme, maso pokapeme trochou vývaru je ště cHvíli dopečeme a v baličku podáváme.Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.
ZPĚT do kapitoly
HOME