Králík na česneku v alobalu

Suroviny:
  • 4 porce králíka
  • 200 g sklaniny
  • mletý opepř a sůl
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 1 šálek vývaru z masoxu
  • 4 pláty alobalu

    Postup přípravy:
  • Porce králíka protkneme klíny nejlépe ochlazené slaniny, osolíme a opepříme.
  • Podlijeme trochou vody a dusíme v hrnci pod pokličkou do poloměkka.
  • Pak porce masa přeložíme na plátky alobalu potřené olejem.
  • Šťávu zbylou po mase v hrnci na ohni odpaříme do tuku a rozdělíme ji na jednotlivé porce králíka.
  • Porce králíka pokapeme olejem a posypeme drobně nakrájeným česnekem.
  • Alobal pečlivě zabalíme, položíme na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě (160-170°C) asi 20-25 minut.
  • Pak balíčky vyjmeme a alobal nahoře nastřihneme, maso pokapeme trochou vývaru je ště cHvíli dopečeme a v baličku podáváme.
  • Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]