Králík á la Simone
(Anonym: "Králík mnoha chutí", z časopisu UM, str. 71, 1989)

Suroviny:
  • 1 králík
  • 5 lžíc hořčice
  • 10 lžic bílého vína
  • 5 lžic oleje
  • 250 ml smetany
  • pepř a sůl, podle chuti

    Postup přípravy:
  • Staženého a očištěného králíka potřeme silně hořčicí a vložíme do pekáče s olejem.
  • Osolíme opepříme a strčíme do horké předehráté trouby na 200°C.
  • Po krátkém opečení masa podlijeme bílým vínem.
  • Zmírníme teplotu a necháme ve středně teplé troubě (160°C) asi hodinu za občasného dozoru péci; pokud je to nutné ještě podlijeme.
  • Když je již maso měkké, vyjmeme králíka z pekáče.
  • Králíka rozkrájíme na porce, které uložíme na teplém místě.
  • Do pekáče nalijeme smetanu, do které seškrabeme připečené okraje a necháme povařit ještě pět minut.
  • Vznikne nahnědlá omáčka, kterou králičí porce na podávací míse nebo talíři polijeme.
  • K omáčce podáváme noky, nebo knedlíky, případně bílou veku.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]