Králičí kotletky se žampióny a brusinkami
(Z knihy "Králík pokaždé jinak", vydala DONA Praha; uvedeno také v časopise "Recepty prima nápadů" v říjnu 2006, italská kuchyně)

Suroviny:
  • 1 králíčí hřbet
  • 150 g žampiónů
  • naložené brusinky
  • hladká mouka na obalení
  • máslo
  • olej na smažení
  • červené víno na podlití
  • pepř a sůl

    Postup přípravy:
  • Z králičího hřbetu nasekáme kotletky, osolíme je, opetříme a obalíme v hladké mouce. Obalené kotletky dobře propečeme na oleji s máslem. Vyjmeme je a uschováme v teple.
  • Ve výpeku osmažíme oloupané a na plátky nakrájené žampóny, přidáme brusinky a podusíme. Nakonec zastřikneme červeným vínem.
  • Na talíře urovnáme kotletky, obložíme je brusinkovo-žampiónovou směsí a opékanými brambory. Ozdobíme zelenou petrželkou, případně kopečkem smetany.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]