Králičí kotletky se žampióny a brusinkami
(Z knihy "Králík pokaždé jinak", vydala DONA Praha; uvedeno také v časopise "Recepty prima nápadů" v říjnu 2006, italská kuchyně)
Suroviny:1 králíčí hřbet150 g žampiónůnaložené brusinkyhladká mouka na obalenímásloolej na smaženíčervené víno na podlitípepř a sůl
Postup přípravy:Z králičího hřbetu nasekáme kotletky, osolíme je, opetříme a obalíme v hladké mouce. Obalené kotletky dobře propečeme na oleji s máslem. Vyjmeme je a uschováme v teple.Ve výpeku osmažíme oloupané a na plátky nakrájené žampóny, přidáme brusinky a podusíme. Nakonec zastřikneme červeným vínem.Na talíře urovnáme kotletky, obložíme je brusinkovo-žampiónovou směsí a opékanými brambory. Ozdobíme zelenou petrželkou, případně kopečkem smetany.
ZPĚT do kapitolyHOME