Paštika z králičích předků
(Z časopisu "Recepty prima nápadů", čís. 21, říjen 2006)
Suroviny:2 králičí předky, na menší kousky300 g vepřového bůčku, na kostičky300 g slaniny, na kostičky a větší část na plátky2 králičí játra, na kousky100 g cibule, nadrobnomáslo2 vejce100 ml smetany1 špetka drceného jalovcestrouhaný muškátový oříšektymiánsůl
Příloha: pečivo a brusinky
Postup přípravy:Králičí předky pokrájíme na menší kousky, dáme do pekáče s cibulkou osmaženou na másle. Přidáme na kostky na krájený bůček a játra. Podlijeme a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.Měkké králičí maso obereme z kostí a spolu s bůčkem, játry a cibulí dvakrát umeleme na masovém strojku. Vmícháme vejce, smetanu, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 100 g slaniny nakrájené na kostičky.Polovinou zbylé slaniny (100 g) nakrájené na plátky vyložíme formu, kterou pak naplníme králičí směsí a povrch pokryjeme zbylou slaninou (100 g). Přiklopíme pokličkou a ve vodní lázni vaříme přibližně jednu hodinu.Hotovou paštiku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme nakrájenou na plátky s čerstvým pečivem a brusinkami.
ZPĚT do kapitolyHOME