Paštika z králičích předků
(Z časopisu "Recepty prima nápadů", čís. 21, říjen 2006)

Suroviny:
  • 2 králičí předky, na menší kousky
  • 300 g vepřového bůčku, na kostičky
  • 300 g slaniny, na kostičky a větší část na plátky
  • 2 králičí játra, na kousky
  • 100 g cibule, nadrobno
  • máslo
  • 2 vejce
  • 100 ml smetany
  • 1 špetka drceného jalovce
  • strouhaný muškátový oříšek
  • tymián
  • sůl

  • Příloha: pečivo a brusinky

    Postup přípravy:
  • Králičí předky pokrájíme na menší kousky, dáme do pekáče s cibulkou osmaženou na másle. Přidáme na kostky na krájený bůček a játra. Podlijeme a pod pokličkou dusíme téměř doměkka.
  • Měkké králičí maso obereme z kostí a spolu s bůčkem, játry a cibulí dvakrát umeleme na masovém strojku. Vmícháme vejce, smetanu, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 100 g slaniny nakrájené na kostičky.
  • Polovinou zbylé slaniny (100 g) nakrájené na plátky vyložíme formu, kterou pak naplníme králičí směsí a povrch pokryjeme zbylou slaninou (100 g). Přiklopíme pokličkou a ve vodní lázni vaříme přibližně jednu hodinu.
  • Hotovou paštiku vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme nakrájenou na plátky s čerstvým pečivem a brusinkami.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]