Králík po myslivecku
(Z časopisu Recepty prima nápadů",čís. 21, říjen 2006)
Suroviny:1 králík2 cibule1 citrón150 g slaninyhladká mouka podle potřebycelý pepřnové koření10 kuliček jalovce 1 bobkový listtymiánsůl
Příloha:vařené brambory nebo bramborový knedlík či krokety a s brusinkovým kompotem
Postup přípravy:Králíka osolíme, posypeme kořením, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a kolečky citrónu. Pod pokličkou necháme do druhého dne odležet.Druhý den králíka upečeme na plátcích slaniny doměkka a dočervena. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.Měkkého králíka vyjmeme, šťávu přecedíme a zahustíme moukou a dobře provaříme.Králíka naporcujeme a podáváme s vařenými brambory, bramborovým knedlíkem či kroketami přelitými šťávou a doplněného brusinkovým kompotem.
ZPĚT do kapitolyHOME