Králík po myslivecku
(Z časopisu Recepty prima nápadů",čís. 21, říjen 2006)

Suroviny:
  • 1 králík
  • 2 cibule
  • 1 citrón
  • 150 g slaniny
  • hladká mouka podle potřeby
  • celý pepř
  • nové koření
  • 10 kuliček jalovce
  • 1 bobkový list
  • tymián
  • sůl

  • Příloha:vařené brambory nebo bramborový knedlík či krokety a s brusinkovým kompotem

    Postup přípravy:
  • Králíka osolíme, posypeme kořením, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a kolečky citrónu. Pod pokličkou necháme do druhého dne odležet.
  • Druhý den králíka upečeme na plátcích slaniny doměkka a dočervena. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.
  • Měkkého králíka vyjmeme, šťávu přecedíme a zahustíme moukou a dobře provaříme.
  • Králíka naporcujeme a podáváme s vařenými brambory, bramborovým knedlíkem či kroketami přelitými šťávou a doplněného brusinkovým kompotem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]