Soluňský králík plněný mrkví
(Z receptáře supermarketu Albert, 2004, řecká kuchyně)
Suroviny pro 4 porce:
Suroviny:4 porce králičího hřbetu
400 g mrkvesůl a pepř5 menších cibulí3 chilli papričky300 g rajčat50 g sádla1 bobkový list, celý pepř, nové koření500 ml bílého vínazeleninový vývar
Postup přípravy:
Dva válečky mrkve vložíme podélně do hrudní dutiny každé porce masa a ovineme je z obou stran žeberními masovými šály, které dole spojíme špejlí nebo párátkem. Maso lehce osolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme sádlo, zpěníme na něm cibuli, vložíme porce králíka a opečeme je. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, chilli papričky, bobkový list, nové koření, vše promícháme. Přidáme čtvrtky rajčat a zalijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě trouby 190°C asi 1 hodinu.
ZPĚT do kapitolyHOME