Soluňský králík plněný mrkví
(Z receptáře supermarketu Albert, 2004, řecká kuchyně)

Suroviny pro 4 porce:
Olympijský olivový věnec - Athény 2004
  • Suroviny:
  • 4 porce králičího hřbetu
  • 400 g mrkve
  • sůl a pepř
  • 5 menších cibulí
  • 3 chilli papričky
  • 300 g rajčat
  • 50 g sádla
  • 1 bobkový list, celý pepř, nové koření
  • 500 ml bílého vína
  • zeleninový vývar

    Postup přípravy:
    Dva válečky mrkve vložíme podélně do hrudní dutiny každé porce masa a ovineme je z obou stran žeberními masovými šály, které dole spojíme špejlí nebo párátkem. Maso lehce osolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme sádlo, zpěníme na něm cibuli, vložíme porce králíka a opečeme je. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, chilli papričky, bobkový list, nové koření, vše promícháme. Přidáme čtvrtky rajčat a zalijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě trouby 190°C asi 1 hodinu.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]