Králík po staročesku na smetaně
(Antonín Nestával: "Králík a drůbež", Sešity domácího hospodaření, sv. 125, Práce Praha 1984, česká kuchyně)

Suroviny:
  • 800 g králíčího hřbetu a kýty
  • sůl
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 20 g hladké mouky
  • 200 ml smetany
  • citrónová šťáva
  • 30 g mandlí
  • 30 g másla

  • Příloha:: rozinková rýže

    Postup přípravy:
  • Králíka nasekáme na porce, osolíme, posypeme mletým zázvorem a lehce opečeme na oleji s nakrájenou cibulí.
  • Vše zaprášíme moukou, osmahneme, rozmícháme, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
  • Před koncem dušení přidáme smetanu, ochutíme citrónovou šťávou a krátce povaříme.
  • Mandle spaříme ve vařící vodě, oloupáme, nakrájíme na nudličky osmahneme na másle a při podávání posypeme porce.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]