Králík po staročesku na smetaně
(Antonín Nestával: "Králík a drůbež", Sešity domácího hospodaření, sv. 125, Práce Praha 1984, česká kuchyně)
Suroviny:
800 g králíčího hřbetu a kýtysůl1 lžička mletého zázvoru3 lžíce oleje1 cibule20 g hladké mouky200 ml smetanycitrónová šťáva30 g mandlí30 g másla
Příloha:: rozinková rýže
Postup přípravy:Králíka nasekáme na porce, osolíme, posypeme mletým zázvorem a lehce opečeme na oleji s nakrájenou cibulí.Vše zaprášíme moukou, osmahneme, rozmícháme, zalijeme vodou a dusíme doměkka.Před koncem dušení přidáme smetanu, ochutíme citrónovou šťávou a krátce povaříme.Mandle spaříme ve vařící vodě, oloupáme, nakrájíme na nudličky osmahneme na másle a při podávání posypeme porce.
ZPĚT do kapitolyHOME