Králík v alobalu
(Recept od Kamilky Kroupové, který získala od své spolupracovnice Nadi v MOÚ v Brně)
Králičí maso - je lehce stravitelné a dietní neboť je libové, poněvadž obsahuje jen 9% tuku. Je také křehké a přitom představuje bohatý zdroj bílkovin, minerálů a vitamínů. Pokud z povrchu odstraníme všechen viditelný tuk, nemusíme se obávat ani typické zvláštní chuti, které některé z nás od králičích pokrmů odrazuje.
Suroviny:
  • 1 králík
  • sůl a pepř
  • 6 lžíc olivového oleje
  • 4 lžíce pikantní hořčice
  • 6 i více stroužků česneku (minimálně jeden na porci)
  • 6 plátků tvrdého sýra
  • 12 plátků slaniny
  • koření a bylinky podle chuti (čerstvá šalvěj nebo rozmarýn apod.)
  • 2 cibule na kolečka
  • 150 g másla

  • Příloha: vařené brambory

    Postup přípravy:
  • Králíka rozdělíme na šest porcí, vykostíme, osolíme, opepříme a můžeme přidat koření podle chuti, například česnek. Nastřiháme přiměřeně velké čtverce alobalu, potřeme je máslem, položíme na každý porci králíka, anglickou slaninu, cibuli nakrájenou na kolečka, plátek sýra a másla. Potom všechno důkladně do alobalu zabalíme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme pomalu asi jednu hodinu při 160°- 170°C. Podáváme s novými brambory.

    Králičí medailonky v alobalu
    (Recept z časopisu "Recepty plné nápadů", říjen 2006)
    Suroviny:
  • 4 porce kvalitnějšího králičího masa z kýty nebo hřbetu
  • 100 g vařené uzené krkovičky, nasekané
  • 1 větší jablko, na drobné kostičky
  • máslo na potření alobalu
  • kremžská hořčice
  • sůl
    Příloha: vařené brambory

    Postup přípravy:
  • Z vykostěného masa nakrájíme medailonky a naklepeme je. Osolíme a potřeme kremžskou hořčicí.
  • Každý kousek připraveného masa poklademe nadrobno nasekaným uzeným masem promíchaným s malými kostičkami jablka. Alobal uzavřeme a v troubě pečeme při 180°C asi 30 minut
  • Podáváme s vařenými brambory.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]