Králík v alobalu
(Recept od Kamilky Kroupové, který získala od své spolupracovnice Nadi v MOÚ v Brně)Králičí maso - je lehce stravitelné a dietní neboť je libové, poněvadž obsahuje jen 9% tuku. Je také křehké a přitom představuje bohatý zdroj bílkovin, minerálů a vitamínů. Pokud z povrchu odstraníme všechen viditelný tuk, nemusíme se obávat ani typické zvláštní chuti, které některé z nás od králičích pokrmů odrazuje.
Suroviny:1 králíksůl a pepř6 lžíc olivového oleje4 lžíce pikantní hořčice6 i více stroužků česneku (minimálně jeden na porci)6 plátků tvrdého sýra12 plátků slaninykoření a bylinky podle chuti (čerstvá šalvěj nebo rozmarýn apod.)2 cibule na kolečka150 g másla
Příloha: vařené brambory
Postup přípravy:Králíka rozdělíme na šest porcí, vykostíme, osolíme, opepříme a můžeme přidat koření podle chuti, například česnek. Nastřiháme přiměřeně velké čtverce alobalu, potřeme je máslem, položíme na každý porci králíka, anglickou slaninu, cibuli nakrájenou na kolečka, plátek sýra a másla. Potom všechno důkladně do alobalu zabalíme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme pomalu asi jednu hodinu při 160°- 170°C. Podáváme s novými brambory.
Králičí medailonky v alobalu
(Recept z časopisu "Recepty plné nápadů", říjen 2006)
Suroviny:
4 porce kvalitnějšího králičího masa z kýty nebo hřbetu100 g vařené uzené krkovičky, nasekané1 větší jablko, na drobné kostičkymáslo na potření alobalukremžská hořčicesůl
Příloha: vařené brambory
Postup přípravy:Z vykostěného masa nakrájíme medailonky a naklepeme je. Osolíme a potřeme kremžskou hořčicí.Každý kousek připraveného masa poklademe nadrobno nasekaným uzeným masem promíchaným s malými kostičkami jablka. Alobal uzavřeme a v troubě pečeme při 180°C asi 30 minutPodáváme s vařenými brambory.
ZPĚT do kapitoly
HOME